- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lískové ořechy (nesolené) | 15 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Třešně | 300 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Mouka pšeničná celozrnná | 100 |
Dochucovadla:
1 lžička vanilkového aroma
Energetická hodnota celkem: 5399 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 675 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smíchejte všechny ingredience na těsto (vejce, mléko, cukr, vanilkové aroma, mouku a kypřící prášek) a nechte ho půl hodiny stát. Předehřejte si troubu na 180°C. Mezitím vymažte formu máslem a vysypte drcenými ořechy. Omyjte a vypeckujte třešně a rozprostřete je na dno formy. Poté je dejte na 5 minut péct. Zalijte třešně těstem tak, aby je akorát zalilo. Koláč by měl být tenký. Pečte asi 30-35 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.