- Autor: vencamacak
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 30 |
Slanina anglická | 30 |
Těsto listové | 30 |
Špenát se smetanou mražený | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř a česnek.
Energetická hodnota celkem: 1834 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 14,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Na plát listového těsto rozložíme plátky anglické slaniny nebo šunky, na angl.slaninu rozložíme plátky sýru aidamu a nahoru rozetřeme špenát. Listové těsto zamotáme do tvaru závinu, potřeme vejcem a nahoru posypeme buď kmín nebo sezam. Příprava špenátu: na pánvi osmahnem cibulku do zlatova, přidáme zmražený špenát se smetanou a přidáme jedno vejce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.