- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Borůvky | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mouka pšeničná celozrnná | 60 |
Cukr třtinový hnědý | 8 |
Olej řepkový | 8 |
Vločky ovesné | 100 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 420 |
Energetická hodnota celkem: 4596 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1149 kJ
Bílkoviny (g): 17.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Těsto na lívance připravíme z jemně mletých ovesných vloček, jogurtu (200 g, zbytek si necháme na podávání), vejce, mouky, kypřícího prášku do pečiva a cukru, kdyby těsto bylo příliš husté, můžeme zředit mlékem. Na olejem vymazané rozehřáté pánvi opečeme lívance z obou stran dozlatova. Hotové lívance podáváme s ovocem a jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.