- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 150 |
Voda | 75 |
Droždí čerstvé lisované | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 4 |
Olej řepkový | 30 |
Rajčatové pyré | 60 |
Česnek | 6 |
Špenát | 5 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 80 |
Cibule šalotka | 35 |
Parmezán 32% | 25 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 4380 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 876 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 23.6, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Nejprve si připravíme kynuté těsto na pizzu. V troše vlažné vody smícháme droždí s cukrem. Celozrnnou mouku smícháme v míse s malou lžičkou soli a olejem. Přidáme připravený kvásek a dolijeme vlažnou vodou. V míse vytvoříme konzistentní těsto, které následně ještě důkladně prohněteme na pomoučené pracovní ploše. Měl by nám vzniknout hladký bochánek, který přendáme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout 30 - 40 minut. Vykynuté těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka (stačí na to menší kulatá sklenička), jejichž okraje mírně prsty ohneme, aby nám vznikl mělký košíček. Rajčatovou pasatu smícháme s prolisovaným česnekem a trochou pepře. Touto směsí potřeme vnitřek každého košíčku. Na to položíme lístek čerstvého špenátu. Následně do každého košíčku přidáme trochu konzervovaného tuňáka a na jemno pokrájenou šalotku. Posypeme sýrem a můžeme přidat i trochu sušené bazalky. Košíčky pečeme na plechu vyloženém pečeným papírem v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 10 - 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.