- Autor: spetra
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová panenka (syrová) | 650 |
Olej řepkový | 15 |
Květák | 260 |
Paprika žlutá | 260 |
Smetana zakysaná 20% | 40 |
špecle | 750 |
Energetická hodnota celkem: 9415 kJ
Bílkoviny (g): 188,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 202,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1883 kJ
Bílkoviny (g): 37.6, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 40.4, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Špecle připravíme podle návodu (kupovaný polotovar z Lidlu) Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na oleji, až se maso zatáhne, tak přidáme najemno nakrájený květák a papriku, lehce podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí či na skus dle chuti. Okořeníme bylinkami, lehce osolíme, na závěr zjemníme kysanou smetanou, to už máme vypnutý sporák.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.