- Autor: Slonik71
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 140 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Banán | 120 |
Jablko | 500 |
Pilos Active bílý jogurt | 135 |
Jihočeské máslo 82% | 30 |
Med včelí | 11 |
Dochucovadla:
Lžička skořice lžíce rozinek
Energetická hodnota celkem: 6131 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 183,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 91,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 766 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 6.9, Sacharidy (g): 22.9, SAFA (g): 2.9, Cukry (g): 11.4, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z jablek odstraníme slupku a jádřinců a nakrájíme na měsíčky o tloušťce asi 0,5cm. Na pánvičce rozehřeje máslo přidáme lžíci medu a mícháme než nám začne směs tmavnout poté přidáme skořici a jablíčka.Poradne promícháme aby se jablíčka obalila medem a odstavíme. Ve vyšší nádobě připravíme těsto rozmixovaná vajíček s banánem přidáme jogurt mleté ovesné vločky a na závěr do směsi primichame rozinky. Kulatou formu na koláč vymažeme máslem nalijeme směs s jablky a rovnoměrně rozetreme na dno formy. Zalijeme těstem a vložíme do vyhřáté trouby 190 stupňů a pečeme 25 minut. Koláč necháme zchladnout poté překlopí mě posypeme skořicí můžeme zaklapnout medem a servirujeme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.