- Autor: flamenca
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže vařená bílá průměr | 160 |
Kuřecí prsa | 150 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 50 |
Rama cullinesse | 5 |
Okurky sterilované | 70 |
Žampiony | 130 |
Cibule šalotka | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2110 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
kuřecí ňadro překrojíme podélně na dva proužky a ty příčně na tenké plátečky. na pánev na ramu vhodíme nakrájenou cibulku (možno i jarní kvůli barvě), hned za ní plátky kuřete. až je maso opečené, přihodíme houby nakrájené na plátky (ne úplně tenké) a dusíme do hotova - tuku moc není, tak kdyby bylo potřeba, je možno podlévat průběžně po lžících vodou - jen tolik, aby se nám to nepálilo, ale ani neplavalo. na poslední chvíli okořeníme, osolíme, přidáme plátečky kyselé okurky a podlejeme smetanou - ta až teď, jinak by se nám vypařila :-( podáváme s rýží. dobrou chuť! :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.