- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Pro přípravu lze použít i 0% řecký jogurt.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr třtinový hnědý | 6 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 40 |
Med | 15 |
Řecký jogurt bílý 5% (Milko) | 280 |
Energetická hodnota celkem: 2589 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 647 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejprve si připravíme karamelizované ořechy: Vlašské ořechy rozlámeme na menší kousky a opražíme na pánvi, přidáme třtinový cukr a necháme rozpustit na karamel, mícháme, aby se ořechy obalily v karamelu. Ořechy vyndáme z pánve a necháme vychladnout. Řecký jogurt vyšleháme s medem a vmícháme karamelizované ořechy. Dáme do mrazáku a občas promícháme. Necháme zmrazit jen do polotuha, jinak by byla zmrzlina příliš tvrdá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.