- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb žitný celozrnný průměr | 200 |
Olej řepkový | 12 |
Hlíva ústřičná | 100 |
Česnek | 12 |
Cibule | 100 |
Celer bulva | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Mrkev | 150 |
Brokolice | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3593 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 898 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 35.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 10.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Do osolené vody dáme vařit brokolici rozdělenou na menší kousky, půl mrkve, půl petržele a čtvrt celeru. Vody dáme tolik, aby zelenina mohla plavat. Na pánvi osmahneme cibuli a přidáme nastrouhaný zbytek mrkve, celeru, petržele, hlívu a česnek. Trochu osolíme, opepříme a chvilku necháme na pánvi orestovat. Přidáme orestovanou zeleninu do hrnce, osolíme a opepříme, přiklopíme a vaříme ještě 20 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku není potřeba zahušťovat. Na kapce oleje orestujeme na kostky nakrájený chléb a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.