- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka Parmská | 30 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Parmezán 32% | 80 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Cuketa | 150 |
Chřest | 250 |
Olej olivový | 20 |
Máslo čerstvé nesolené | 20 |
Mouka pšeničná celozrnná | 35 |
Mouka žitná celozrnná | 75 |
Ovesné vločky jemné Emco | 70 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7370 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 150,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 921 kJ
Bílkoviny (g): 10.6, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nejprve si zpracujte těsto. Ovesné vločky smíchejte s ostatními moukami a solí, pak přidejte máslo, olej, trochu vody a rukama důkladně zpracujte v křehké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte v lednici odležet. Mezitím si připravíte náplň. Chřest důkladně očistěte a nakrájejte na zhruba 2-3cm kousky (s většími by se koláč špatně porcoval) a povařte v lehce osolené vodě zhruba 3-4 minuty, poté zchlaďte studenou vodou. Cuketu nakrájejte na tenké proužky. Vejce vyšlehejte v mléku, opepřete, přidejte nastrouhaný parmezán, přimíchejte cuketu a chřest. Vyndejte těsto z lednice, rozválejte ho na placku a přendejte do formy/zapékací mísy. Pokud se těsto trhá a nejde rozválet na celou plochu, rozprostřete ho po formě prsty tak, abyste vytvořili zhruba 1cm vysoký okraj. Těsto rovnoměrně poklaďte plátky prosciutta a zalijte směsí vajec, mléka, cukety a chřestu. Pečte 45-50 minut v troubě vyhřáté na 180°.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.