- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 200 |
Mrkev | 200 |
Petržel - kořen | 80 |
Cuketa | 100 |
Brokolice | 200 |
Rajčata | 250 |
Olej řepkový | 30 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 150 |
Hovězí vývar (čistý) | 500 |
Voda | 500 |
Dochucovadla:
sůl, chilli papričky
Energetická hodnota celkem: 5169 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 156,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Den předem dejte namočit fazole do vody s chilli papričkou. Pokud si nevzpomenete den předem, nechte fazole máčet alespoň 3 hodiny. Poté vodu slijte a natočte novou. Vařte cca 1,5 hodiny, var urychlí přidání půl lžičky jedlé sody. V druhém hrnci si rozpalte olej. Nakrájejte veškerou zeleninu na kostičky a postupně ji vložte do hrnce s olejem. Opékejte zeleninu do mírného zhnědnutí, zabere to asi 15 minut. Je potřeba ji míchat, aby se nespálila. Poté zalijte zeleninu vývarem a vodou. Je možné použít pouze vodu, ale vývar polévku chuťově vylepší. Krátce povařte, nakonec přidejte uvařené a slité fazole, podle chuti osolte a opepřete a polévka je hotová.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.