- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 4 |
Řepa červená | 200 |
Dochucovadla:
tymián
Energetická hodnota celkem: 488 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 122 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Ochutíme sušeným tymiánem, přidáme lžičku oleje (případně lze péct i nasucho bez oleje) a promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 160 °C dozlatova. V průběhu pečení můžeme řepu otočit. Hmotnost hotových chipsů cca 30 g, EH na 100 g = cca 1600 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.