- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 160 |
Citronová šťáva | 5 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 10 |
Lučina | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva, en. hodnota na 100 g: 480 kJ
Energetická hodnota celkem: 1154 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 385 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěnou červenou řepu uvaříme nebo použijeme už předvařenou řepu, případně lze pomazánku připravit i ze syrové nebo pečené řepy. Řepu nastrouháme na jemno a přidáme lučinu nebo jiný sýr, sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekaná slunečnicová semínka. Vše dobře promícháme, necháme uležet a podáváme s čerstvým pečivem, ideálně celozrnným.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.