- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 250 |
Paprika červená | 150 |
Okurka salátová | 140 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli
Energetická hodnota celkem: 875 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 438 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rajčata, papriku a okurku umyjeme, očistíme (odstraníme i semínka a jadérka) a nakrájíme na větší kousky. Vše dáme do mixéru, přidáme kapku oleje a rozmixujeme dohladka. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem, pokud máme rádi pikantní chuť, tak přidáme i chilli. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak můžeme přidat například upečené kuřecí prso.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.