- Autor: studentka88
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 400 |
Parmezán 32% | 50 |
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 250 |
Rajčata konzervovaná | 165 |
Cibule | 50 |
Energetická hodnota celkem: 2699 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 900 kJ
Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka,osolíme a necháme vypotit,naboleji osmehneme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme mleté krůtí maso a restujeme,dokud není maso hotové.Pak přidáme rajčata-celou plechovku,případně 3vetší čerstvá a ještě chvilku restujeme. Dochutíme solí a pepřem.Vypocený lilek otřeme a vyskládáme na dno zapékací misky,na něj navstvíme část masové směsi,posypeme parmezánem,opět položíme plátky lilku,masovou směs a končíme patrem z lilků,které ještě posypeme sýrem. Dáme zapéct na cca 35-40 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.