- Autor: BIGABSA
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 3.00
ZDRAVĚJŠÍ VARIANTA SVÍČKOVÉ OMÁČKY. POUŽIJEME MASO Z MLADÉHO BÝKA - PRAVOU NEBO FALEŠNOU SVÍČKOVOU, PŘÍP. KÝTU.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí svíčková průměr | 325 |
Mrkev | 246 |
Petržel - kořen | 130 |
Cibule | 104 |
Ocet | 10 |
Koření průměr | 5 |
Jogurt bílý krémový s probiotickou kulturou (Hollandia) | 200 |
Dochucovadla:
TYMIÁN (DLE CHUTI), JALOVEC, NOVÉ KOŘENÍ (OD KAŽDÉHO 5-10 KULIČEK), BOBKOVÝ LIST (4), SŮL, OCET.
Energetická hodnota celkem: 3679 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1226 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 10.7, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
NASTROUHAT MRKEV A PETRŽEL, CIBULI NAKRÁJET NA KOLEČKA. POLOVINU DÁT DO ZAPÉKACÍ MISKY, PŘIDAT MASO. OSOLIT, POSYPAT KOŘENÍM A ZAKRÝT ZBYTKEM ZELENINY. PODLÍT CCA 1dl VODY A LŽÍCÍ OCTA. PÉCT PŘI 200st. ASI JEDNU HODINU. PODLÉVAT VODOU DLE POTŘEBY. PO UPEČENÍ VYJMOUT MASO A KOŘENÍ, ZELENINU ROZMIXOVAT, PŘIDAT CCA 200g BÍLÉHO JOGURTU.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.