- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
4 větší brambory, 4 kuřecí stehna, 1 lžičku medu, 0,5 dl sójové omáčky, 3 cm čerstvého zázvoru, sušený zázvor, grilovací koření, 4 stroužky česneku, kousek másla na vymazání pekáčku a 2 dl kuřecího vývaru.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 500 |
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 1000 |
Med | 10 |
Omáčka sójová | 50 |
Česnek | 30 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 5 |
Koření průměr | 5 |
Energetická hodnota celkem: 10497 kJ
Bílkoviny (g): 261,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2624 kJ
Bílkoviny (g): 65.3, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
„Čtyři větší brambory důkladně omyjte a nakrájejte na kousky. V mističce smíchejte asi 0,5 dl sójové omáčky, lžičku medu a nastrouhaný kus čerstvého zázvoru (záleží na vaší chuti, ale zázvor je dost výrazný, takže stačí vážně kousek). Připravte si pekáček, který lehce vymažte máslem. Dejte do něj nakrájené brambory ve slupce, které proložte třemi až čtyřmi na plátky rozkrájenými stroužky česneku a posypte je grilovacím kořením a sušeným zázvorem. Na vrch položte kuřecí stehna, která jste potřeli v mističce připravenou marinádou. Pečte zhruba hodinu až hodinu a půl, během pečení podlévejte kuřecím vývarem.“
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.