- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
I sladkou klasiku si můžete při hubnutí dopřát. Nezapomeňte doplnit potřebné bílkoviny v podobě pořádné porce tvarohu a šetřete naopak s cukrem a máslem.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 250 |
Cukr moučka | 12 |
Mák | 60 |
Švestky kompotované | 400 |
Tvaroh tvrdý průměr | 200 |
Krupice pšeničná hrubá | 50 |
Mouka pšeničná celozrnná | 50 |
Vejce celé (syrové) | 25 |
Máslo čerstvé nesolené | 20 |
Energetická hodnota celkem: 6766 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 206,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1692 kJ
Bílkoviny (g): 21.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, ideální je uvařit si brambory den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl, krupici a mouku. Vypracujeme těsto a tvarujeme šišky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Šišky podáváme s podušenými čerstvými nebo kompotovanými švestkami a posypeme strouhaným tvarohem, mákem, trochou cukru a polijeme rozpuštěným máslem. Pozn.: na jednu porci odpovídá cca 100 g hotových šišek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.