- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 10 |
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Zázvor | 20 |
Cibule šalotka | 80 |
Mrkev | 350 |
Brambory (syrové) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, koriandr
Energetická hodnota celkem: 2337 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 584 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Na jemno nakrájenou šalotku se zázvorem osmahneme společně v hrnci na oleji asi 5 minut. Poté do hrnce přidáme na menší kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Na mírném plameni společně smažíme dalších 5 minut. Poté zalijeme zeleninovým vývarem. Dle síly vývaru ještě dosolíme a dopepříme. Přidáme sušené nebo na jemno nakrájené čerstvé chilli papričky. Vaříme do změknutí brambor a mrkve a následně tyčovým mixérem rozmixujeme na jemný krém. Na závěr přidáme hrst nasekaného koriandru, případně i kolečka chilli papričky na dozdobení. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, můžeme přidat nakrájené tofu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.