- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 80 |
Cizrna sterilovaná | 400 |
Česnek | 20 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2625 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 438 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Sterilovanou (nebo uvařenou) cizrnu slijeme a propláchneme. Přidáme čerstvý špenát (můžeme použít i mražený špenát, který necháme rozmrznout a vymačkáme z něj přebytečnou vodu, případně ho povaříme a necháme vychladnout) a česnek. Česnek můžeme pro jemnější chuť nechat předtím péct v troubě na 180 stupňů asi půl hodiny. Nebo přidáme najemno nakrájený či rozmačkaný česnek čerstvý. Směs osolíme a opepříme, přidáme lžíci olivového oleje a rozmixujeme dohladka. Pokud by byl hummus moc hustý, zředíme trochou vody.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.