- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 100 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Ocet | 10 |
Cibule | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1531 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 383 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zelí nakrouháme, nasolíme a ručně mačkáme, aby pustilo co nejvíce vody a zkřehlo. Mrkev očistíme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme společně s mrkví k zelí. Poté přidáme dressing připravený z jogurtu, octa, soli a pepře. Salát necháme odležet v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.