- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 500 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mouka pšeničná hrubá | 100 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2620 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 437 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Z mléka, vajec a hrubé mouky (množství mouky dle hustoty těstíčka) rozmícháme těstíčko, které ochutíme špetkou soli a pepřem. Do těstíčka se přidá nadrobno rozebraný uvařený květák, který se vidličkou rozmačká a smíchá s těstíčkem. Ze směsi se vytvoří placičky, které se usmaží na oleji v pánvi. Po vyndání z pánve se vysuší přebytečný olej ubrouskem. Placičky se dají jíst teplé i studené, s bramborem a zeleninovými saláty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.