- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Mrkev | 250 |
Zázvor | 20 |
Jihočeské máslo 82% | 25 |
Dochucovadla:
Sůl, případně pepř
Energetická hodnota celkem: 1769 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 295 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
V hrnci se nechá rozpustit máslo, přidá se nadrobno nakrájený zázvor (podle chuti, méně zázvoru jemnější chuť, více - pikantnější chuť). Přidá se na kostičky nakrájená mrkev a nechá se 15-20 minut dusit. Přilijeme vývar nebo vodu a necháme mírný var cca 15 minut až mrkev změkne. Pak se rozmixuje, přidá mléko a nechá prohřát.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.