- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně průměr | 650 |
Olej řepkový | 50 |
Cibule | 80 |
Brambory (syrové) | 130 |
Smetana na vaření 12% | 180 |
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kari, případně zázvor, česnek nebo bazalka.
Energetická hodnota celkem: 4574 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 762 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibule se osmahne na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, nejlépe hokaido a brambory. Osolíme a zalijeme vývarem. Necháme 25 minut povařit. Po vychladnutí rozmixujeme, přidáme sladkou smetanu a dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.