- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med včelí | 8 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Čaj (bez mléka a cukru) | 3 |
Dochucovadla:
Skořice, zázvor, hřebíček, kardamom, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 586 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 293 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do půl litru vroucí vody dáme 2-3 kousky celé skořice, stejně tak zázvoru sušeného nebo čerstvého, několik celých hřebíčků, půl lžičky semen kardamomu, na špičku lžičky bílý pepř. Směs se nechá 5 minut povařit, pak se hodí 2 lžičky sypaného černého čaje (assam, darjeeling) a nakonec čtvrt litru mléka. Přivede se jen na okamžik k varu. Pak se na 5 minut odstaví. Pokud se sladí cukrem, přidá se nyní. Pokud medem, počká se, aby ho vysoká teplota neznehodnotila. Slijeme přes sítko a podáváme. Je to národní nápoj Indie, hřejivý a díky koření i posiluje imunitu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.