- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
Tento nápoj se hodí pro ty, kdo mají alergii na mléčnou bílkovinu nebo trpí laktózovou intolerancí. Pokud vám mléko nevadí, lze ovesný nápoj nahradit klasickým polotučným mlékem.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesný nápoj (Alpro) | 150 |
Espresso (bez mléka a cukru) | 30 |
Banán | 80 |
Dochucovadla:
skořice, vanilka
Energetická hodnota celkem: 590 kJ
Bílkoviny (g): 1,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Menší a spíše zralejší banán nakrájíme do vysoké plastové nádoby, přilijeme jedno espresso a sklenici ovesného nápoje. Přidáme podle chuti skořici a vanilku a směs rozmixujeme až vznikne napěněný nápoj.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.