- Autor: AVATA
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 13.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med květový luční | 250 |
Meruňky kompotované | 250 |
Jihočeské máslo nedělní 77% | 10 |
Rozinky | 200 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 300 |
Ovesné vločky jemné Emco | 500 |
Dochucovadla:
žádná
Energetická hodnota celkem: 23043 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 223,
Sacharidy (g): 732,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 371,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1773 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 17.2, Sacharidy (g): 56.3, SAFA (g): 2.9, Cukry (g): 28.5, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky mírně osmažíme na trošce másla (může být i nasucho). Přeneseme na plech a rovnoměrně rozprostřeme. Posypeme nasekanými ořechy, změklými rozinkami a kousky meruněk z kompotu. Ingredience můžeme obměńovat podle chuti a možností. Závěrem vše rovnoměrně polijeme medem a dáme do trouby sušit při teplotě 100°na cca 20 min. Po vy chladnutí vše promícháme a nasypeme do sklenic na zavařování. Pouze zavíčkujeme a uložíme v lednici. Množství je pro cca 13 porcí po 100 g. Je ale vhodnější používat toto müsli jako poloviční porci, přidanou do jogurtu - asi 2 vrchovaté polévkové lžíce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.