- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 240 |
Rajský protlak | 60 |
Víno bílé suché | 100 |
Rajčatové pyré | 500 |
Olej olivový | 20 |
Mrkev | 250 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 260 |
Česnek | 18 |
Cibule | 220 |
Celer řapíkatý | 125 |
Celer bulva | 100 |
Dochucovadla:
bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, tymián
Energetická hodnota celkem: 7010 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 284,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 85,
Vláknina (g): 78,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1168 kJ
Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 14.2, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Velké bílé fazole si předem namočíme a uvaříme doměkka. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a orestujeme na troše oleje, přidáme koření, uvařené fazole, rajčatový protlak a podlijeme vínem, víno necháme odpařit. Přidáme rajčatové pyré a zamícháme. Přendáme do zapékací misky a pečeme v troubě při 160 °C cca 2 hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.