- Autor: Akdaraka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 100 |
Citron | 20 |
Med | 10 |
Voda | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 389 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 78 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 3.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tento recept je z knihy Návod na přežití pro muže, MUDr. Igor Bukovský Množství petrželové natě jsem odhadla, neměřím to na gramy, ale dám, co mám. Až si budu znovu nápoj vyrábět, tak to pro zajímavost zvážím. V litru vlažné vody důkladně rozmixujte 2-3 hrsti petrželové natě, přeceďte (nasekané zbytky můžete využít v polévce, omáčce apod.) a v nápoji rozmixujte 1 polévkovou lžíci medu a 2 polévkové lžíce citrónové šťávy. Místo petrželové natě můžete použít libovolnou nať, divoké bylinky, kopřivu, špenát (pozor, aby to nebylo jedovaté). Některé druhy jsou chuťově ostřejší, ale vyzkoušejte, co máte po ruce: listy malin, černého rybízu, lesních jahod apod. Zbytky natě po přecezení zamrazím v sáčku a používám po celý rok do jídla, vždy jen odlomím potřebný kousek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.