- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Olej olivový | 150 |
Česnek | 15 |
Paprika červená | 200 |
Rajčata | 600 |
Cuketa | 400 |
Lilek | 300 |
Dochucovadla:
Provensálské koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7335 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 153,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 734 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostky, česnek na jemné plátky. V hrnci rozpálíme olivový olej a zeleninu postupně orestujeme, nejprve lilek, ten pak vyndáme, dáme zvlášť a posypeme provensálským kořením. Potom to samé provedeme s paprikami, znovu vyndáme zvlášť, potom rajčata, cibule, česnek a nakonec cuketa. Vše na olivovém oleji a každý druh zeleniny posypeme provensálským kořením. Když je hotovo, ve velkém hrnci vše smícháme dohromady. Přidáme rozmarýn, tymián, a necháme vše dusit, dokud zelenina nezměkne, cca 30 minut. Ještě podle potřeby přidáme olivový olej, tymián a rozmarýn, osolíme, opepříme. Jí se jako příloha nebo samotné, teplé i studené. Pokud se každá zelenina připravuje samostatně, zachová si svou chuť a výsledek je mnohem lepší, než když připravujeme dohromady.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.