- Autor: martashi
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hruška | 2000 |
Ocet | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 600 |
Rum | 50 |
Dochucovadla:
skořice mletá, badyán necháme v povidlí jen povařit a vytáhneme
Energetická hodnota celkem: 15422 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 852,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 804,
Vláknina (g): 66,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 308 kJ
Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 0, Cukry (g): 16.1, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Oloupané hrušky nakrájíme na kousky, zalijeme lžící octa zasypeme lžicí cukru, hvězdičku badyánu, necháme odležet a pustit vlastní šťávu. Pak rozvaříme a odvaříme přebytečnou vodu tak, aby povidla odpadávala z vařečky v kouskách, vyndáme badyán. Pak přidáme cukr podle sladkosti hrušek a za stálého míchání necháme cukr rozpustit, můžeme přidat skořici a rum podle chuti k okamžité spotřebě, nebo zasterilovat v přírodním stavu bez skořice. MNOŽSTVÍ CUKRU SE ŘÍDÍ SLADKOSTÍ HRUŠEK A RUM SE PŘIDÁVÁ MÍSTO KONZERVANTU
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.