- Autor: KruntoradovaL
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tavený sýr 30 - 60% průměr | 4 |
Eidam 30% | 100 |
Kunín smetana 12% | 400 |
Niva 50% | 100 |
Parmezán 32% | 100 |
Energetická hodnota celkem: 6410 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 120,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 78,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 3205 kJ
Bílkoviny (g): 46.5, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 39, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 4
Postup přípravy
V menším kastrůlku ohřejeme smetanu, rozmícháme v ní trojúhelníčky taveného sýra, třeba lipno s nivou. Přidáme nastrouhané další sýry podle chuti (eidam, niva, parmazán). Přidáme maximálně 2 stroužky česneku, jen aby omáčka chytila zajímavější chuť, a oregano. Sýrovou omáčku již jen prohřejeme. Rychlou sýrovou omáčku podáváme s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.