- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Cibule | 50 |
Paprika červená | 100 |
Smetana zakysaná 15% | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 2211 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1106 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 4, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na tenké plátky. Prsa rozřízneme na plátky a osolíme je. Cibuli shrneme stranou, maso necháme z obou stran zatáhnout a odložíme na talíř. K cibulce přidáme kapii nakrájenou na proužky a necháme osmahnout, přidáme lžičku sladké papriky a zalijeme vodou. Do základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme. Nakonec vmícháme lžíci zakysanky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.