- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazolové lusky sterilované Bonduelle | 400 |
Tuňák v oleji (po odkapání) | 300 |
Cibule | 100 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Olivy černé | 50 |
Olivy zelené ve slaném nálevu | 50 |
Olivy zelené plněné sušenými rajčaty | 50 |
Citronová šťáva | 50 |
Petržel - nať | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4226 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1057 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Z fazolových lusků necháme odkapat tekutinu. Tuňáka necháme odkapat a vidličkou roztrháme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky, olivy a rajčata nakrájíme. Všechno smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme citron podle chuti . Vše dobře promícháme a posypeme nasekanou zelenou petrželí. Necháme odležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.