- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 220
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová krkovice (syrová) | 600 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Cibule | 70 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 500 |
Energetická hodnota celkem: 6524 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1631 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 26.8, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 12, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolím a opepříme. Navršíme na ně překrájené vymačkané zelí a stočíme závitky, které zajistíme jehlou nebo párátkem. Na tuku osmahneme plátky cibule do zlatova, přisypeme zbytek zelí a zamícháme. Na zelí položíme závitky, zalijeme vodou tak, aby bylo maso do poloviny zalité. Přiklopené dusíme v troubě nejprve na nejvyšší teplotu, po půl hodině teplotu snížíme na 130°C pomalu dusíme do změknutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.