- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna uvařená (nesolená) | 250 |
Smetana zakysaná 15% | 50 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Žampiony | 200 |
Paprika červená | 130 |
Uzené kuře průměr | 170 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 4177 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1392 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme předem namočenou cizrnu. Na lžíci oleje osmahneme žampiony pokrájené na poloviny, zalijeme vodou a chvilku dusíme. Přidáme na tenké nudličky nakrájenou červenou papriku a pokrájené uzené kuře, prohřejeme, potom lžíci zakysanky a rozmícháme. Ochutnáme, dosolíme, opepříme a nakonec vmícháme uvařenou cizrnu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.