- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kopr | 15 |
Citronová šťáva | 15 |
Hořčice dijonská | 30 |
Losos průměr (syrový) | 500 |
Med | 15 |
Dochucovadla:
Na marinádu budete potřebovat: sůl 200 g, cukr 200 g, 20 ml citronové šťávy, divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list) Na dresink: kopr, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4687 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 937 kJ
Bílkoviny (g): 22.6, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Lososa obalíme ze všech stran marinádou připravenou ze směsi cukru, soli, citronové šťávy a divokého koření. Takto naloženého lososa zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 24h marinovat. Poté marinádu smyjeme, lososa osušíme a potřeme dresingem, který připravíme smícháním hrubozrnné hořčice, nasekaného čerstvého kopru, medu a citronové šťávy. Můžeme rovnou podávat nebo nechat ještě pár hodin naložené. Lososa krájíme na tenké plátky a servírujeme. Podáváme s kouskem pečiva a zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.