- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák (syrový) | 220 |
Olej olivový | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, případně tymián
Energetická hodnota celkem: 3175 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1588 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 31.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 5, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ukrojíme dva silné plátky tuňáka, osolíme je, opepříme a potřeme olivovým olejem. Lze přidat snítku tymiánu. Na rozpálený gril nebo pánev vložíme tuňáka a prudce opečeme. Pečeme krátce, cca 2 minuty z každé strany. Příliš dlouho pečený steak ztrácí šťavnatost a jeho maso šedne, správně propečený steak musí zůstat uvnitř růžový.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.