- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tavený sýr 30 - 60% průměr | 60 |
Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti | 50 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 55 |
Cibule | 50 |
Sardinky ve vlastní šťávě | 125 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2592 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 648 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Olejovky z konzervy (třeba sardinky ve vlastní šťávě či v oleji) scedíme, v misce rozmačkáme a smícháme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem (lze použít i majolka, lučina apod.). Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, natvrdo uvařené nakrájené vejce a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme na celozrnném pečivu či křehkém chlebu s rajčetem, okurkou, ředkvičkami, případně další zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.