- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 300 |
Olej řepkový | 20 |
Cibule | 230 |
Rajský protlak | 40 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Česnek | 35 |
Dochucovadla:
paprika, kmín, kurkuma, česnek, citronová šťáva, pepř
Energetická hodnota celkem: 6173 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 210,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 882 kJ
Bílkoviny (g): 9.9, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 7.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
cizrnu namočíme den předem, slijeme a uvaříme s trochou tymiánu v tlakovém hrnci asi 10 min., cibuli nakrájíme na jemné srpky, do pánve dáme olej, osmažíme cibuli skoro do zlata, dáme na ni většinu uvařené cizrny. Zbytek si necháme s troškou vody z vaření a rozmixujeme. Do pánve přisypeme papriku, trochu kurkumy a kmínu, promícháme a přidáme rozmixovanou cizrnu. Přidáme česnek, střik citronové šťávy, rajčatový protlak a zjemníme mlékem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.