- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rybí omáčka | 5 |
Sójová omáčka | 5 |
Kapary | 15 |
Olej sezamový | 4 |
Olej olivový | 6 |
Rajčata | 100 |
Cibule šalotka | 20 |
Tuňák (syrový) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, chilli, petržel, koriandr
Energetická hodnota celkem: 1755 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 2.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Smíchejte nadrobno posekanou šalotku, nasekané kapary, olivový a sezamový olej, rybí a sojovou omáčku. Rajče zbavte slupky, odstraňte zrnka, nakrájejte a přimíchejte. Nakonec ostrým nožem nakrájejte tuňáka na co nejmenší kostičky a přimíchejte do směsi. Na závěr můžete dochutit nasekanými chilli papričkami, koriandrem a petrželí, podle potřeby dosolit a zakápnout šťávou z citronu nebo limetky, aby si tuňák uchoval pěknou barvu. Podávat můžete s opečenou bagetkou nebo jiným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.