- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos průměr (syrový) | 200 |
Salát ledový | 100 |
Salát hlávkový | 100 |
Okurka salátová | 100 |
Rukola | 40 |
Rajčata | 150 |
Paprika žlutá | 100 |
Ředkvičky | 100 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2981 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1491 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Steak z lososa osolíme, opepříme a na malém množství olivového oleje krátce opečeme z obou stran. V misce připravíme zeleninový salát z listů ledového salátu, hlávkového salátu, baby špenátu, rukoly a podobně spolu s kousky rajčete, proužky papriky, plátky okurky a ředkvičky. Zeleninu smícháme a zalijeme zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Pak poklademe kousky opečeného lososa. Podávat můžeme s nasucho opečenou bagetkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.