TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Špagety s dýňovou omáčkou, pečeným masem a ricottou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 100
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, muškátový květ, zázvor, česnek

Energetická hodnota celkem: 8300 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 255, SAFA (g): 21, Cukry (g): 65, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2075 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 63.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Dýni upečeme v troubě do změknutí a necháme vychladnout. Vydlabeme semínka a oloupeme (pokud máme dýni hokkaido, tak nemusíme loupat). Společně s dýní můžeme péct i vepřovou kýtu, kterou ochutíme solí a pepřem. Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje na pánvi, po chvíli přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou chilli papričku a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a ochutíme pepřem, špetkou muškátového oříšku a sušeného zázvoru. Vaříme cca 10-15 minut a rozmixujeme dohladka, dle potřeby dochutíme. Přidáme nakrájené pečené maso (pokud nemáme upečené maso, tak lze použít i na nudličky nakrájené a na pánvi opečené maso, případně libovou pancettu). Prohřejeme a vmícháme uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. Na závěr přidáme ricottu.

Fotografie

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 11. 2017 22:15
vypadá to lákavě
21. 11. 2017 12:12
to vypadá hodně dobře, vyzkouším
08. 11. 2017 15:31
To musím vyzkoušet, dýní máme plný sklep.
08. 11. 2017 08:23
eva.ri: Já mám nejradši taky hokkaido - i chuťově a hlavně kvůli tomu loupání :) Ale dá se určitě využít i muškátová nebo máslová, těch druhů je určitě ještě víc... Osvědčilo se mi dát vždycky dýni nejdřív upéct, hodně se tím usnadní krájení a dodá to i výraznější chuť. Takže i když dělám polévku nebo omáčku, tak vždycky dýni předpeču.
08. 11. 2017 07:05
Určitě stojí za vyzkoušení :-)
08. 11. 2017 06:15
Moc zajímavý recept, děkuji! Dýni hokkaido mám moc ráda (že se nemusí loupat a je chutná), ale jaké další druhy bych mohla použít? Ráda bych vyzkoušela nějaké nové... Děkuji!

Naši partneři