- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 50 |
Dýně průměr | 1000 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 220 |
Ricotta | 120 |
Olej řepkový | 5 |
Víno bílé suché | 100 |
Vepřová kýta (syrová) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, muškátový květ, zázvor, česnek
Energetická hodnota celkem: 8300 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 255,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2075 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 63.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Dýni upečeme v troubě do změknutí a necháme vychladnout. Vydlabeme semínka a oloupeme (pokud máme dýni hokkaido, tak nemusíme loupat). Společně s dýní můžeme péct i vepřovou kýtu, kterou ochutíme solí a pepřem. Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje na pánvi, po chvíli přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou chilli papričku a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a ochutíme pepřem, špetkou muškátového oříšku a sušeného zázvoru. Vaříme cca 10-15 minut a rozmixujeme dohladka, dle potřeby dochutíme. Přidáme nakrájené pečené maso (pokud nemáme upečené maso, tak lze použít i na nudličky nakrájené a na pánvi opečené maso, případně libovou pancettu). Prohřejeme a vmícháme uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. Na závěr přidáme ricottu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.