- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně průměr | 250 |
Vločky ovesné | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná | 100 |
Cukr třtinový hnědý | 75 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Olej řepkový | 60 |
Pekanové ořechy (nesolené) | 90 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
zázvor, skořice, muškátový oříšek, badyán
Energetická hodnota celkem: 10076 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 142,
Sacharidy (g): 232,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 840 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni upečeme, necháme vychladnout, vydlabeme semena, a dužinu rozmixujeme na dýňové pyré. Přidáme olej, vejce a mléko a smícháme. V jiné míse si smícháme všechny suché ingredience - mouku, namleté vločky, namleté ořechy (poloviční množství z uvedené dávky, druhou polovinu si necháme v kuse na posypání), cukr, kypřící prášek a koření. Dáme dohromady tekuté a sypké ingredience a vymícháme těsto. Těstem plníme formičky na muffiny a posypeme ořechy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 30 minut. Lze využít jakékoli ořechy, místo pekanových to mohou být například para ořechy, vlašské, lískové nebo mandle.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.