- Autor: jirinasob
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cibule | 100 |
Mrkev | 200 |
Celer bulva | 300 |
Paprika červená | 500 |
Rajčata | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky, česnek
Energetická hodnota celkem: 3157 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 395 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rajčata, papriky a cibuli podélně rozříznout, vyskládat na plech, osolit, posypat bylinkami, zakápnout olejem. Dát péct na cca 20 minut při 200 °C. V hrnci na zbylém oleji osmahnout nakrájenou kořenovou zeleninu, osolit, zalít vodou a nechat vařit. Opečenou zeleninu z trouby nechat zchladnout a vyloupnout ze slupky do vývaru. Možno ochutit stroužkem česneku, bylinkami, rozmixovat tyčovým mixérem. Nezahušťuji. Pro ostatní strávníky na talíři zdobím parmezánem a krutony.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.