- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 200
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 700 |
Mrkev | 200 |
Celer bulva | 200 |
Petržel - kořen | 200 |
Pórek | 200 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, celý pepř, šťáva z půlky citronu
Energetická hodnota celkem: 5661 kJ
Bílkoviny (g): 154,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1132 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 11.4, Sacharidy (g): 11.6, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Ze spodních stehen stáhneme kůži a osolíme je. Všechnu zeleninu nahrubo nastrouháme a pokapeme šťávou z půlky citronu. Hluboký pekáč vymažeme olejem, vsypeme zeleninu, přidáme celý pepř a položíme stehna. Podlijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená, přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do trouby velmi zvolna dusit. Když je maso měkké, odklopíme, zvýšíme teplotu a necháme zčervenat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.