- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák (syrový) | 250 |
Olej olivový | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, rozmarýn, tymián
Energetická hodnota celkem: 2613 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1307 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 22.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 4, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Filety z pražmy osolíme a opepříme z obou stran, potřeme olivovým olejem a vetřeme sůl a pepř do povrchu i kůže. Filety vložíme na pečicí papír kůží dolů a na povrch položíme snítky rozmarýnu a tymiánu, opět je vtlačíme do povrchu. Dáme péct, pečeme cca 20 min. na 230 stupňů. Pražma bohužel není v databázi potravin, použila jsem tedy tuňáka, který má podobně kJ i gramů bílkovin. Podáváme se syrovou nebo pečenou zeleninou, nebo batátovými hranolky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.