- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr (syrový) | 480 |
Česnek | 10 |
Strouhanka průměr | 20 |
Olej řepkový | 40 |
Dochucovadla:
Sůl, citronová šťáva, sekaná petrželová nať
Energetická hodnota celkem: 4391 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1098 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Očištěné porce kapra omyjeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme půl hodiny odležet. Pak je potřeme prolisovaným česnekem, můžeme posypat petrželkou a posypeme strouhankou. Vložíme do vymazaného pekáčku a ještě zakápneme olejem. Ve vyhřáté troubě pečeme cca půl hodiny, během pečení můžeme podlévat. Jako příloha se hodí zelenina, ať již syrová, grilovaná nebo dušená a chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.