- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ryba netučná průměr (syrová, nesolená) | 800 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
Sůl, bylinky, citrónová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4413 kJ
Bílkoviny (g): 153,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 3,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1103 kJ
Bílkoviny (g): 38.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 0.8, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kambalu vykucháme, nařežeme kůži od páteře (viz foto), do kůže se vetře zespoda i svrchu a zejména do řezů máslo smíchané s bylinkami, solí, česnekem a citrónovou šťávou. Ryba se položí na plech na pečicí papír a peče se cca 30 minut. Podáváme se zapečenou zeleninou (např. mrkev, batáty, fazolky, cibule, cuketa, rajčata) pokapanou olivovým olejem, česnekem, se solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.