- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slávky (syrové) | 1000 |
Olej olivový | 50 |
Cibule šalotka | 50 |
Česnek | 20 |
Rajčata | 70 |
Víno bílé suché | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, citronová šťáva, petrželka, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 4924 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2462 kJ
Bílkoviny (g): 56.5, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3.5
Postup přípravy
Slávky očistíme a necháme chvíli ve vodě. V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou šalotku a česnek, rajčata, bobkový list a orestujeme. Přidáme slávky, osolíme a opepříme a podlijeme bílým vínem. Dusíme pod pokličkou cca 10 min. Hotové pokapeme citronovou šťávou. Neotevřené mušle nepoužijeme. Syrové musí být zavřené, vařené zase otevřené, pokud je to naopak, vyhodíme je. Podávat můžeme s opečenými toasty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.